Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

06-12-2018 | Sint-Elooifeest 6 december 18

Na de gebedsdienst in de kerk van Ver-Assebroek vond de receptie een de feestmaaltijd plaats in het Kasteel van Ryckevelde.

fotoknop

06-10-2018 | Levensloopactie

Verliep over 2 dagen: 6 en 7 oktober. 

stand lg

22-09-2018 | Paardenroute + huisdierenzegening

Nog in onderhandeling.Voorstelling digitale kaart voor ruiters en menners.

15-09-2018 | Bezoek Heuvelland.

Bezoek aan wijnberg, restaurant en bunker. We rekenen op min. 20 deelnemers.
Monteberg & Kemmel. Proficiat aan Michel en Rik voor het uitwerken van deze boeiende daguitstap en de mooie presentatie van het geheel. â€‹Deelname 40 € p.p. Bekijk zeker de fotoreportage van deze dag door op de groene fotoknop te klikken. 

 

foto monteberg fotoknop

15-08-2018 | Vijfde Wiel Watou-Poperinge

Fietstocht Watou-Poperinge

14-07-2018 | Geleid bezoek Triennale Brugge

Beste leden,

Brugge is dit jaar het decor van de tweede editie van de Triënnale, een kunstenparcours in het hart van de historische stad, tot 16 september.

Met onze Landelijke Gilde bieden wij u een geleid bezoek aan op zaterdag 14 juli. Om 14 uur wordt u stipt verwacht op het stationsplein  van Brugge.

Een gids zal ons vergezellen gedurende een wandeling van twee uur.  

Nadien kunnen we samen nog iets nuttigen in Brugge.

Voor wie het wenst is er, na afloop bezoek, een pendelbus die u terug naar het stationsplein brengt.

Voor de gids en consumptie vragen wij een inbreng van 5 €.

Om praktische redenen vragen wij u in te schrijven vóór 10 juli, bij Johan of Bernard, ofwel op assebroek.lg@gmail.com

Let wel, we moeten ons beperken tot 20 deelnemers!

Wil vlug inschrijven én betalen a.u.b. door overschrijving op ons rekeningnummer BE03 7381 2200 3184 !!!

 

Bernard De Cuyper,                                                                          Johan De Groote,
voorzitter                                                                                           secretaris   
 050 35 61 02  
                                                                         050 36 24 25  

Volgende activiteit: Zaterdag 15 september bezoek aan Dranouter, aan wijndomein monteberg en aan de commandobunker in Kemmel. Zie uitnodiging.

 

triennale toren

29-06-2018 | Bezoek Waterfront

Op vrijdag 29 juni namen wij deel met een delegatie Landelijke Gilden Assebroek aan Waterfront in Zeebrugge. Met 6000 bootjes in kungsststof vormden wij een ketting van 21 kmlangs de kustlijn ter herdenking van de 6000 gesneuvelden op zee. Zie ook http://www.gonewest.be De TV-uitzending i.v.m. dit evenement was te zien op TV, zoals op CANVAS om 19 u. Z.M. Koning Filip en H.M. Koningin Mathilde waren aanwezig op deze herdenkingsmanifestatie samen met prominenten uit England, enz.
Klik op onderstaande groene fotoknop om de foto's te bekijken en op de oranje filmknop om de filmclip te bekijken. Klik dan in de foto om deze op volledig scherm te bekijken. Met de >toets rechts van de foto scroll je naar rechts en met de <toets keer je terug. 

fotoknop cameraknop

09-06-2018 | Fietsen Beveren Waas

Vanaf zaterdag 9 juni is er een gratis fietsstreekzoektocht ingericht door de Nationale Landelijke Gilde te Beveren-Waas.

26-05-2018 | Fietstweedaagse langs De Dijle

Op 26 en 27 mei organiseert LG Brugge Noord en Zuid een  Fietstweedaagse langs De Dijle. (Mechelen-Leuven) Het is een korte trip dichtbij huis en op een ontspannende manier leren wij een nieuwe streek kennen.Wel tijdig inschrijven.

11-05-2018 | Bedevaart LG Assebroek

Gezinsibedevaart LG in Assebroek op vrijdag 11 mei, om 20.00 h. in de kerk van O.-L.-V.-Ver-Assebroek. Voor het bekijken van de uitnodiging, klik op onderstaande link.

fotoknop
Assebroek_uitnodiging_2018_1.pdf uitnodiging bedevaart (141.25 kB)

28-04-2018 | Bezoek frambozenkwekerij FRAMBO en abdij Zevenkerken

abdij framboos fotoknop abdij fotoknop Frambo

Beste Leden van de Landelijke Gilde Assebroek.

Na een wat late maar geslaagde pannenkoeken avond is de aanzet voor 2018 gegeven. Hierbij bezorgen we u  de uitnodiging voor de eerstvolgende activiteit die doorgaat op

zaterdag 28 april.

Abdijbezoek van Zevenkerken 4 te Sint-Andries..

De abdij heeft reeds een eeuwenoude voorgeschiedenis, maar ook niet zo héél lang geleden was dit een belangrijke plaats voor de monniken. Onder Dom Théodore Nève kende de abdij tussen 1912 en 1963 een grote ontwikkeling en werden de activiteiten veelzijdig. Hij zette de poorten van de abdij open op de wereld en zond zijn monniken ondermeer naar Kongo, China, Polen en India. Dit en nog veel meer ontdekken we tijdens de rondleiding.

Daarna: bedrijfsbezoek frambozenkwekerij Frambo

Na het kerkbezoek begaven wij ons naar frambozenkwekerij Frambo Fruit  Oude Ieperweg 26, 8210 Loppem. We kregen er uitleg door uitbater Chris en na de rondleiding was er nog een afsluitertje met een glaasje lekkere bubbels en het proeven van de eigen productie.

 

Noteer nu reeds volgende activiteiten:

 • vrijdag 11 mei: bedevaart in O.L.V. van Ver-Assebroek
 • weekend 26-27mei: fietstweedaagse langs de Dijle
 • zaterdag 29 juni: “Waterfront” te Zeebrugge
 • zaterdag 14 juli: geleid bezoek Triënnale te Brugge
 • woensdag 15 augustus Vijfde wiel te Watou-Popering
 • zaterdag 15 september bezoek aan Dranouter, aan wijndomein Monteberg en aan de comandobunker in Kemmel.

 

23-03-2018 | Alg. Ledenvergadering

 

 • ontvangst v/d genodigden en welkomstwoordje v/h bestuur.
 • voorstelling van het jaarprogramma.
 • Traditionele Assebroekse pannenkoeken met koffie
            (ook cafeïnevrij) en/of chocolademelk.
 • lezing: “Trappist is meer dan bier”.door de Proost LG

Jürgen Soetens, pastorale vormingswerker LG, liet ons eens kijken binnen de muren van een contemplatief klooster.Wij krijgen dus een idee van het werk en het leven in een trappistenorde.Ook zien we de zingeving van het werk en de betekenis van solidariteit tussen de mensen.Uniek aan de avond is dat naast de voorstelling er gelegenheid is tot het proeven en genieten van enkele heerlijke trappisten.

fotoknop

02-03-2018 | Gezinsactiviteit

De LG Sint-Kruis organiseerde een gezinsavond op vrijdag 02 maart om 19.30 in zaal CM te st-kruis. (in bijlage de uitnodiging).Dit jaar werd Koen Dewulf uitgenodigd, bekend als comedian (reeds op TV), maar komiek met een zinvolle boodschap.Hij brengt zijn voorstelling “Tussen hier en Daar”, over ondernemende mensen hier en in de ontwikkelingslanden.Op een laagdrempelige en komische manier brengt comedian Koen Dewulf de wereld van ondernemende mensen wereldwijd en de werking van Trias (de ontwikkelingshulporganisatie van landelijke gilde) tot bij jou. 

20-02-2018 | Gesprek met bisschop Lode Aerts in Groenhove

fotoknop

20-02-2018 | Spreekbeurt in De Braambeier

Kan Europa de wereld voeden?
Kan Europa de wereld voeden? Europa en de landbouw staan voor grote uitdagingen. Wat is de toekomst van beiden? Er moet nochtans een groeiende wereld worden gevoed. Zal de Europese landbouw zijn bijdrage leveren of zal de landbouw zich eerder elders in de wereld sterk ontwikkelen omdat het in Europa te duur wordt? Zwitserland, het rijkste land ter wereld, maakt zich zorgen over zijn voedselzekerheid. Waait die zorg ook straks naar Europa over? Jacques Van Outryve kennen we als een bevlogen spreker, en zal er ook nu in slagen om dit verhaal op duidelijke wijze te brengen. Daarna zorgen Arnold Sercu en Bart Verhelle voor de muzikale noot met hun Liedjes uit de Lage Landen. Mooie meezingers en een vleugje humor zorgen opnieuw voor een geslaagde afsluiter.